Telefon
WhatsApp
İnstagram
Marmaris’in En Güzel Plajları

Marmaris’in En Güzel Plajları

15.08.2023

Gündüzleri altın sarısı kumsallara sahip plajlarda vakit geçirip akşamları ise şahane restoranlarda taptaze balıklar yiyip gece kulüplerinde dans ederek dopdolu bir tatil yaşayabilirsiniz bu güzel şehirde.

Bu yazımda sizler için Marmaris’in hepsi birbirinden güzel olan 10 plajını sıraladım. Keyifle okumanız ve gezmeniz dileğiyle.

Marmaris’in En Güzel Plajları

1) Sedir Adası (Kleopatra) Plajı, Çamlı

Gittiğim en güzel yer diyebileceğim Sedir Adası Plajı, kesinlikle mükemmel bir tatil seçeneği. İnsan oraya gittiğinde kendini cennete düşmüş gibi hissediyor.

Kleopatra Plajı olarak da bilinen bu güzel plajın altın renkli kumları çok özel bir yapıya sahip. Zamanında Kleopatra bu kumları Kuzey Afrika’dan kendisi için özel olarak getirtmiş. Kumlar o kadar özel ki plajda öyle gönlünüzce gezemiyorsunuz, kumsalın etrafı halatlarla çevrilmiş bir şekilde korunuyor ve bu kumları adadan çıkarmak yasak.

Sadece Mısır’da görülen bu özel kumlar birbirine yapışan kof tanecikli bir yapıya sahip ve bu durumun adanın kalkerli yapısından ileri geldiği söyleniyor. Siz ister efsaneye ister bilime inanın ama benim bir bilim insanı olarak hangi tarafta olduğum belli.

2) İncekum Plajı, Çamlı

Çamlı Köyü’nde yer alan İncekum Plajı’na traktör kasasında yolculuk yaparak ulaşıyorsunuz.

Sedir Adası’na yakınlığından olsa gerek altın sarısı kumları çok güzel. İsminden anlaşılacağı gibi kumları çok ince ve yumuşacık.

Dalgasız denizinin rengi de mavinin en güzel tonlarını içeriyor. Denizi sığ olduğu için çocuklu aileler için çok uygun.

 

3) Uzunyalı Plajı, Merkez

Mavi bayraklı Uzunyalı Plajı, tertemiz sularıyla mavi bayrağa sahip plajlarımızdan.

Keyifle yürüyüş yapabileceğiniz Marmaris Halk Plajı’ndan İçmeler’e kadar uzanan 10 kilometrelik bir sahil kıyısına sahip olan plaj boyunca restoran ve kafeler bulunuyor.

Ayrıca eğlenceli su sporları aktivitelerini gerçekleştirebileceğiniz yerler var plajda.

Berrak denizi ve altın kumlarıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktası olan Uzunyalı Plajı, Marmaris merkeze 10 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Hem plaj hem de piknik keyfi yapabileceğiniz bu güzel plaj, aileler ve arkadaş grupları için ideal.

Villanızı Arayın